Skip to content

Basisschool Alice Nahon

Mechelbaan 559, Putte

Alice Nahon

Een school als een gedicht.

Onze school streeft naar een totaal kwaliteitsonderwijs met aandacht voor alle aspecten binnen de ontwikkeling van  kinderen. Het goed gevoel van elk kind is hiervoor een essentiële voorwaarde en dit trachten we dan ook goed te bewaken.

Overleg en informatie-uitwisseling tussen alle betrokken partijen in een open schoolklimaat vinden wij daarbij zeer belangrijk.

Onze school werd vernoemd naar de dichteres ‘Alice Nahon’. Haar gedichten zijn eenvoudig en gaan over het leven zelf en de natuur om ons heen. Vanzelfsprekend wordt er in onze school dan ook aandacht besteed aan cultuureducatie waarbij onze kinderen regelmatig culturele voorstellingen bijwonen binnen of buiten de schoolmuren.

Een groot, open en groen schooldomein  typeert tevens de Alice Nahonschool.  De kinderen worden actief betrokken bij het composteren van groenafval en het aanleggen en onderhouden van moestuintjes op het domein. Tijdens de speeltijden kunnen de kinderen zich volop uitleven op de ruime speelplaatsen.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Kom 16 december naar de Kerstmarkt van BS Alice Nahon en koop een GO! knuffel of GO! muts

Basisschool Alice Nahon doet mee aan GO! for Life.pdf
(29/11/2016)

Veel ouderliefde en een vleugje magie ...

Tijdens het ouderfeest nemen de kleuters en peuters van basisschool Alice Nahon en kinderdagverblijf 't Stekeltje hun papa en mama mee naar een magische sprookjeswereld. "De eetzaal wordt omgetoverd tot een sprookjesbos. Er zijn lekkere peperkoekenhuisjes en sprookjestaarten. En natuurlijk heel veel feeën, prinsessen, heksen, rovers..."

Persbericht basisschool Alice Nahon in magische sprookjessferen.pdf
(02/03/2011)

Basisschool Alice Nahon heeft nieuwe directeur

Mevrouw Carol Ottaviano is vanaf vandaag, 1 september 2010, de nieuwe schooldirecteur van basisschool Alice Nahon. Zij volgt Geert Van Hoof op die coördinerend directeur basisonderwijs van 23 basisscholen in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg wordt. Mevrouw Ottaviano geeft sinds 2002 les in BS Alice Nahon. Voordien stond ze in Leefschool De Pluishoek.

Persbericht basisschool Alice Nahon start met nieuwe directeur.pdf
(01/09/2010)

Basisschool Alice Nahon zamelt voedsel in voor minderbedeelden in eigen gemeente

De leerlingen van BS Alice Nahon uit Putte zoeken hun goede kerstdoel niet te ver. "In plaats van te kiezen voor een armenproject in het buitenland, zamelen wij voedsel in voor de minderbedeelden in Putte." De inzamelingsactie vindt plaats tijdens de Kerstmarkt van 11 december op BS Alice Nahon.

Persbericht leerlingen zamelen voedsel in voor minderbedeelden in putte.pdf
(08/12/2009)

Dansclub Funny Kids wint Alice Nahontrofee 2009

De Alice Nahontrofee beloont verenigingen of personen die zich inzetten voor de jeugd van Putte. Dit jaar ging de trofee naar Dansclub Funny Kids. De uitreiking vond plaats in de feestzaal van basisschool Alice Nahon.

Persbericht dansclub Funny Kids wint Alice Nahon trofee.pdf
(04/12/2009)

Basisschool Alice Nahon blaast vele kaarsjes uit

Basisschool Alice Nahon viert feest. Met reden. De school doet al dienst sinds 1905. "105 jaar geleden werd de school opgericht als gemeenteschool, 50 jaar geleden werd ze lid van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap en al 20 jaar heeft ze een dichteres als inspiratiebron. Dit verklaart de titel van ons feestjaar: 20 - 50 - 105."

Persbericht basisschool Alice Nahon viert heel jaar feest.pdf
(30/11/2009)

Minicrèche 't Stekeltje: nauwe samenwerking met kleuterjuffen bevordert vlotte overgang naar kleuterklas

Basisschool Alice Nahon start het nieuwe jaar met een crèche voor kinderen van 0 tot 3 jaar. In minicrèche 't Stekeltje is plaats voor 22 kindjes. De minicrèche werkt nauw samen met de kleuterafdeling van de basisschool. De crèche is elke werkdag open van 7u tot 18u.

Persbericht basisschool Alice Nahon start met minicreche.pdf
(19/01/2009)

Praktisch

Schooluren van 8u55 tot 15u55 op maandag, tot 15u30 op dinsdag, donderdag en vrijdag en tot 12u05 op woensdag.
Voor- en naschoolse opvang van 7u  tot 18u30.

Inschrijven

De inschrijvingsmodaliteiten vindt u terug in de  rubriek "inschrijvingen" op de schoolwebsite www.alicenahonschool.be .

Contact

GO! Basisschool Alice Nahon
Alena Akulava, directeur
Mechelbaan 559
2580 Putte
T 015 76 75 22
directie@alicenahonschool.be
www.alicenahonschool.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader