Skip to content

Basisschool De Zonnebergen

Pastorijstraat 84, Walem

Onderwijs met een kindvriendelijk gezicht.

Onze school ligt in een landelijke omgeving naast natuurgebied De Zonnebergen.

Je stapt als het ware zo de natuur in. Milieuopvoeding en respect voor de leefomgeving ervaren onze kinderen dan ook als vanzelfsprekend.
Maar uw kind krijgt tevens de ruimte om zich in alle rust op intellectueel, sociaal, cultureel en sportief vlak te ontwikkelen.
Een inspraakhebbende kinder- en ouderraad denkt met ons mee.

Ons kindvriendelijke gezicht toont zich ook in onze onderwijsaanpak: op maat van elk kind. Daarenboven krijgt uw kind al van in de derde kleuterklas watergewenning, computerinitiatie en taalinitiatie Frans.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Sponsor 4 schooldirecteurs met een bord spaghetti op 16 februari

Persbericht vier schooldirecteurs lopen op spaghetti.pdf
(14/02/2019)

Basisschool DeZonnebergen huldigt tweede fase van de nieuwbouw officieel in

Persbericht nieuwbouw BS De Zonnebergen officieel ingehuldigd.pdf
(29/09/2014)

Leerlingen BS De Zonnebergen ontvangen al voor de 15de keer het compostscholenlogo

Persbericht basisschool De Zonnebergen ontvangt 15de compostscholenlogo.pdf
(26/05/2014)

Groot feest op basisschool De Zonnebergen!

Persbericht schoolfeest basisschool De Zonnebergen2014.pdf
(12/05/2014)

Basisschool De Zonnebergen laat leerlingen sporten en bewegen

Bewegen en gezonde levensstijl zijn op Basisschool De Zonnebergen (Walem) prioriteit. De overwinning in het voetbaltoernooi voor Mechelse basisscholen alsook de inrichting van alweer de 33ste Loop van de Zonnebergen op woensdag 9 mei kunnen dit eens temeer getuigen.

Persbericht BS De Zonnebergen laat leerlingen sporten.pdf
(16/04/2012)

Meester Bart springt op de fiets voor Kom op tegen Kanker

De kinderen van BS De Zonnebergen steunen de actie van Meester Bart en starten een zoektocht naar 5000 euro sponsorgeld opdat hun meester aan zijn 1000 km voor Kom op tegen Kanker kan deelnemen. "De meester verloor een goede vriend aan kanker ..." Sponsors kunnen een Kom op tegen Kanker-kaarsje van 7 euro via de school kopen of een fiscaal aftrekbare storting van 40 euro of meer doen op rekeningnummer BE 14 7331 9999 9983 met volgende mededeling: 170-045-156 gift.

Persbericht leerkracht BS De Zonnebergen fietst voor kom op tegen kanker.pdf
(19/01/2012)

Feest bij basisschool De Zonnebergen

Zaterdag 21 mei vindt het jaarlijkse schoolfeest plaats in basisschool De Zonnebergen in Walem. De festiviteiten starten om 13u. De bezoekers mogen zich verwachten aan een dag vol dansjes, liedjes, spelletjes, hapjes en drankjes. "Om het feest nog wat luister bij te zetten organiseren we ook een ballonwedstrijd."

Persbericht schoolfeest basisschool De Zonnebergen.pdf
(19/05/2011)

Recordaantal leerlingen in basisschool De Zonnebergen

Voor de eerste maal in haar geschiedenis overschrijdt basisschool De Zonnebergen de kaap van 300 leerlingen. "We tellen nu 305 leerlingen. Wetende dat deelgemeente Walem een bevolking heeft van 1800 inwoners kan men zeker van een succes spreken."

Persbericht BS De Zonnebergen overschrijdt kaap van 300 leerlingen.pdf
(29/04/2011)

61 leerlingen op een podium van 30m²

Leerlingen uit de vijfde en zesde klas van Basisschool De Zonnebergen brengen weer een mooie toneelvoorstelling op de planken, 'Camping op stelten'. "Een toneelstuk in elkaar zetten met 61 leerlingen op een podium van 6m op 5m, welke regisseur doet ons dit na? En toch lukt het onze leerlingen en leerkrachten elke keer weer. Daar ben ik bijzonder fier op", zegt Willy Coeckelbergh, directeur van BS De Zonnebergen.

Persbericht laatstejaars nemen afscheid met musical1.pdf
(28/03/2011)

Stukje schoolgeschiedenis ...

Zaterdag 12 juni viert BS De Zonnebergen haar 75-jarig bestaan. Een albasten jubileum dat niet alleen met een feest maar ook met een terugblik gevierd wordt. Aan de hand van muziek, algemene gebeurtenissen en markante schoolfeiten wordt telkens een bepaalde periode uitgebeeld. In samenwerking met de plaatselijke heemkundige kring verschijnt er een uitgave met getuigenissen en een lid van de schoolraad componeerde een heus jubileumlied. Allen daarheen ...!

Persbericht Basisschool De Zonnebergen bestaat 75 jaar.pdf
(09/06/2010)

Eindelijk feest voor BS De Zonnebergen

Na jaren van bouwperikelen kan basisschool De Zonnebergen eindelijk feesten. Zaterdag 8 mei worden de nieuwe lokalen en extra speelplaats officieel ingehuldigd. De plechtigheid begint om 11u, nadien is er van 14u tot 16u een opendeurfeest.

Persbericht inhuldiging nieuwbouw BS De Zonnebergen.pdf
(05/05/2010)

31ste Loop van de Zonnebergen

Basisschool De Zonnebergen richt al 31 jaar haar eigen schoolloop in. In de omgeving van de school kan de omloop niet meer plaatsvinden. De nieuwbouw palmt alle ruimte in. "Gelukkig mogen we woensdag 5 mei gebruik maken van de terreinen van FC Walem."

Persbericht 31ste Loop van de Zonnebergen.pdf
(04/05/2010)

Deftig eetfestijn

Menige school tracht met een eetfestijn de schoolkas te spekken. Maar slechts weinigen hebben het geluk een uitnodiging te ontvangen van een mooi landhuis inclusief kok om het eetfestijn daar te laten plaatsvinden. Het overkwam basisschool De Zonnebergen. De traditionele spaghettidag, zondag 2 mei van 11u30 tot 14u30, gaat door in het historisch kader van het domein Roosendael.

Persbericht Basisschool De Zonnebergen te gast op domein Roosendael.pdf
(28/04/2010)

Peuters basisschool Zonnebergen wijden nieuw schoolgebouw in

Maandag 8 maart verhuizen de peutertjes van BS De Zonnebergen naar het nieuwe schoolgebouw. "En Jules, de klaspop, verhuist mee. De nieuwe klassen zijn uitgerust met de modernste technologie, nieuw meubilair en voldoen aan de laatste energie- en veiligheidsvoorschiften. Kortom, Jules kan nergens beter zitten ...", lacht directeur Willy Coeckelbergh. De officiële inhuldiging alsook een opendeur van het nieuwe gebouwencomplex is gepland op 8 mei.

Persbericht peuters BS De Zonnebergen nemen hun intrek in nieuw schoolgebouw.pdf
(03/03/2010)

30ste Loop van de Zonnebergen

Basisschool De Zonnebergen richt al 30 jaar haar eigen schoolloop in. Helaas kan de jubileumloop - op woensdag 13 mei van 14u tot 16u - wegens werken aan de nieuwbouw niet op de eigen terreinen doorgaan. FC Walem biedt de oplossing...

Persbericht 30ste Loop van de Zonnebergen.pdf
(07/05/2009)

BS De Zonnebergen presenteert ... 'heisa om de Mona Lisa'

Laatstejaars verlaten hun school nooit zonder toneel- of musicalvoorstelling voor de achterblijvers. In basisschool De Zonnebergen (Walem) is dit niet anders. Het toneelstuk wordt op 27, 28 en 29 maart in de turnzaal van de school opgevoerd. Auteur van het stuk: collega-directeur Bart Pepermans!

Persbericht laatstejaars nemen afscheid met musical.pdf
(17/03/2009)

Een hart voor Lieze

Sylvie Eggermont liep als kind school op basisschool De Zonnebergen in Walem (Mechelen). Vorig jaar werd ze mama van een dochtertje. Lieze werd geboren met een aantal zware afwijkingen aan hart, hand en nieren. Een zware klap, ook op financieel vlak. De behandeling en de verschillende operaties kosten handenvol geld. Basisschool De Zonnebergen besloot mee op de kar te springen van de inzamelingsactie ten voordele van Lieze.

Persbericht vip actie voor zieke dochter oudleerlinge de zonnebergen.pdf
(11/09/2008)

Schoolfeest voor de laatste keer op de speelplaats

GO! basisschool De Zonnebergen uit Walem viert nu zaterdag 14 juni het einde van het schooljaar met een schoolfeest op de speelplaats. Na deze editie zal het traditionele schoolfeest volgend jaar op een andere wijze georganiseerd moeten worden. Op 5 augustus aanstaande starten immers de werken aan de nieuwbouw van de school. Een groot gedeelte van de huidige speelplaats zal dan worden ingenomen door de bouw van 5 nieuwe klassen. Later volgt nog een tweede fase met de bouw van twee extra lagere klassen. Met de nieuwbouw wil de school de sterke groei van het aantal leerlingen opvangen.

Persbericht basisschool de zonnebergen sluit jaar af met een schoolfeest.pdf
(10/06/2008)

Praktisch

Schooluren van 8u30 tot 15u25, woensdag tot 12u05
Voor- en naschoolse opvang van 7u  tot 18 u

Inschrijven

Iedere schooldag van 9u tot 16u (na telefonische afspraak) en in de zomervakantie tijdens de eerste week van juli en de laatste twee weken van augustus (van 15u30 tot 16u30).
Volgende documenten dient u mee te brengen:
Een SIS-kaart en identiteitskaart

Contact

Basisschool De Zonnebergen
Geert Vernelen, directeur
Pastorijstraat 84
2800 Walem
T 015 21 83 48
F 015 41 10 73
GSM 0473 75 63 34
directie@dezonnebergen.be
www.dezonnebergen.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader