Skip to content

Basisschool Klim Op

Schoolstraat 10, Bonheiden

Klim Op Bonheiden

Mijn school, mijn thuis!

Onze school is een leergemeenschap: een brede onderwijsvorming waarmee onze kinderen optimaal kunnen functioneren in onze maatschappij staat voorop. Maar onze school is ook een leefgemeenschap. Zinvolle discipline, orde, netheid, hoffelijkheid en hulpvaardigheid krijgen de nodige aandacht. Leerlingen leren zo op een fijne manier met elkaar omgaan, zodat ze zich thuis voelen.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Merel Briers vertegenwoordigt België op klimaatconferentie in Nederland

Persbericht leerling basisschool Klim Op nam deel aan klimaatconferentie in Nederland.pdf
(05/10/2016)

Basisschool Klim Op geeft een verjaardagsfeestje op zaterdag 12 maart 2016. U komt ook?

Persbericht basisschool Klim Op viert 50 jarig bestaan.pdf
(08/02/2016)

Basisschool Klim Op combineert dikke trui met liefde en complimenten

Persbericht BS Klim Op geeft liefde op dikke truiendag.pdf
(07/02/2014)

Erkenning voor milieubeleid van BS Klim Op

Basisschool Klim Op krijgt het logo van 'Verstandige School' uitgereikt. Met dit logo worden scholen die milieubewust werken in de bloemetjes gezet. "Het nieuwe label is een erkenning voor onze leerlingen en leerkrachten die al jaren vele activiteiten rond duurzame mobiliteit, afvalpreventie en energie op getouw zetten", zegt Tom Smets, directeur van basisschool Klim Op. "Daarnaast ontvangen wij ook het compostlogo voor ons afvalpreventie- en compostbeleid. Beide kwaliteitslabels zullen een mooi plekje krijgen op onze schoolgevel."

Persbericht leerlingen BS Klim Op ontvangen kwaliteitslabels op schoolfeest.pdf
(14/06/2012)

Leerlingen BS Klim Op persen meer dan 1000 liter sinaasappelsap

"Wij trekken meer en meer de gezondheidskaart. Na jaren wafels, truffels en vlaaien te hebben verkocht, gooien we het vanaf nu over een andere, meer gezonde, boeg. In samenwerking met 'sappersien' verkopen de kinderen nu litertjes vers geperst sinaasappelsap", zegt Tom Smets, directeur van basisschool Klim Op. Op 23 mei 2012 worden de kinderen beloond met een gezond ontbijt. "Waarbij ze uiteraard een heerlijk glaasje fruitsap krijgen aangeboden." De opbrengst van de sinaasappelverkoop gaat integraal naar de verfraaiing van de speelplaats.

Persbericht leerlingen BS Klim Op verkopen litertjes zelfgeperst sinaasappelsap.pdf
(21/05/2012)

Timoty van BS Klim Op mag naar finale Technologie Olympiade

De leerlingen van basisschool Klim Op in Bonheiden zijn superfier op Timoty Gielkens, een bolleboos in technologie. Timoty deed samen met 11.000 leerlingen uit het zesde leerjaar mee aan de voorrondes van de Vlaamse Technologie Olympiade en kreeg allerhande technische proeven en vragen voorgeschoteld. Met slechts 2 fouten op zowat 120 vragen wist hij een finaleplaats te veroveren. "Dit verbaast ons niet. Hij is werkelijk een kei in wiskunde en technologie", zegt Tom Smets, directeur van basisschool Klim Op.

Persbericht basisschool Klim Op fier op prestaties leerling.pdf
(22/11/2011)

Geronimo Stilton opent leesdoos basisschool Klim Op

De leerlingen van BS Klim Op maken zaterdag 21 mei, tijdens de opendeurdag, kennis met de leesdoos. Niemand minder dan Geronimo Stilton zal de leesdoos officieel inhuldigen. "De beroemde speurmuis laat tevens morsecodes achter in verschillende klassen waarnaar de kinderen op zoek kunnen gaan. Uiteraard zal onze mascotte Klimoppertje eveneens van de partij zijn."

Persbericht Geronimo Stilton Op opent leesdoos van BS Klim Op.pdf
(17/05/2011)

Ouderen leren jongeren haken

Enkele bewoners van rusthuis Den Olm bezochten basisschool Klim Op om de kinderen van het eerste leerjaar te leren haken. "Haken is weer helemaal terug in. Bovendien is het leuk dat wij deze jongelui ook iets kunnen leren, want meestal zijn zij het die ons de nieuwe technologieën eigen leren maken", vertelt een kranige bewoner van het rusthuis.

Persbericht bewoners rusthuis bezoeken basisschool klim op.pdf
(13/05/2011)

Leerlingen BS Klim Op brengen totaalspektakel

<p>De leerlingen van de derde graad van basisschool Klim Op leven zich nog éénmaal uit. "Anders dan andere jaren is de show nu volledig van de hand van de kinderen zelf. Teksten, dansjes, liedjes, decorstukken, alles hebben ze zelf in elkaar gestoken", zegt Tom Smets, directeur van basisschool Klim Op. Het totaalspektakel wordt gebracht in gemeentecentrum 't Blikveld op 6 en 7 mei telkens om 19u30.  </p>

Persbericht leerlingen basisschool Klim Op brengen totaalspektakel op de planken.pdf
(05/05/2011)

Klimoppertje neemt taak van paashaas op zich

Basisschool Klim Op heeft een nieuwe mascotte: het Klimoppertje. "In ons logo staat een mannetje dat een berg op klimt. Dit mannetje hebben we nu levensgroot laten namaken in de vorm van een geel dik kostuum met ons schoollogo op de rugzijde. In dit kostuum kruipt een persoon. Vrijdag geeft ons Klimoppertje een eerste show weg tijdens de paaseierenraap."

Persbericht basisschool Klim Op showt nieuwe mascotte.pdf
(08/04/2011)

Vrolijke bekers fris kraantjeswater sieren de pauzes

Op wereldwaterdag, dinsdag 22 maart, zet BS Klim Op haar gezonde en groene beleid nog eens in de kijker. "Onze kinderen hebben allemaal een kleurige eigen beker van de school gekregen. Ze kunnen deze beker meermaals per dag vullen met fris water uit onze waterdispensers. Minder afval en heel gezond."

Persbericht BS Klim Op steunt met waterbekers wereldwaterdag.pdf
(18/03/2011)

Leerlingen van BS Klim Op ontdekken hun zintuigen

Zien, ruiken, horen, proeven, aanraken ... alle zintuigen werden afgelopen week in basisschool Klim Op aangesproken. "De leerlingen namen deel aan diverse workshops: koken met zoet en zout, leven met een zintuigje minder, gezichtsbedrog, massage, enz. Ook bezochten we tentoonstellingen en maakten we leerrijke uitstapjes, allemaal in het kader van de zintuigen." Vrijdag 4 februari sluit de school het project af met een slothappening.

Persbericht BS Klim Op ontdekt alle zintuigen.pdf
(02/02/2011)

Basisschool Klim Op kiest voor milieuvriendelijk en gezond

BS Klim Op gaat de gezonde en groene toer op. Er wordt extra aandacht besteed aan gezonde voeding en afvalbeperking. "De school heeft geïnvesteerd in gekoeld water waarvan de kinderen op elk moment van de dag mogen drinken. Elk vrijdag krijgen de kinderen gratis een stuk fruit en de voorverpakte koekjes worden bestreden met een koekjesdoos die de kinderen van de school krijgen."

Persbericht BS Klim Op gaat groene en gezonde toer op.pdf
(13/10/2010)

Welkom Tom!

De start van het nieuwe schooljaar wordt niet alleen voor de kinderen van BS Klim Op een bijzondere dag, ook voor kersvers directeur Tom Smets. "Gedurende de vakantiemaanden heb ik mij zo goed mogelijk ingewerkt. Laat het nieuwe schooljaar maar komen, ik ben er klaar voor", lacht Tom. BS Klim Op start met nog enkele andere nieuwigheden. Dit schooljaar zijn er lessen Frans vanaf de derde kleuterklas en zullen alle klassen van de lagere school gebruik maken van het interactieve schoolbord.

Persbericht directeurswisseling in basisschool Klim Op.pdf
(31/08/2010)

Juf Daniëlle neemt afscheid in een limousine

Kleuterjuf Daniëlle gaat na 21 jaar trouwe dienst in basisschool Klim Op met pensioen. Het adieu zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze wordt immers in een heuse limousine van huis naar school gereden ...

Persbericht juf basisschool Klim Op met pensioen.pdf
(24/06/2010)

Coole Grease Musical

Maar liefst driemaal brengen de leerlingen van de derde graad van BS Klim Op de musical Grease op de planken. "Een Bonheiden tournee, zeg maar." U kunt de voorstelling bekijken op vrijdag 7 mei en zaterdag 8 mei. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in voorverkoop via een tefefoontje naar 015 51 26 44.

Persbericht leerlingen basisschool Klim Op brengen Grease op de planken.pdf
(03/05/2010)

Kunstveiling voor Haïti

De leerlingen van basisschool Klim Op verkopen zelfgemaakte kunstwerken ten voordele van de slachtoffers in Haïti. De kunstveiling vindt plaats in de refter van de school, dinsdag 9 februari van 16u tot 19u.

Kunstveiling voor Haïti op basisschool Klim Op.pdf
(08/02/2010)

Basisschool Klim Op koploper inzake smartboards

Het oude schoolbord met krijt is in basisschool Klim Op met uitsterven bedreigd. De interactieve elektronische schoolborden, de zogenaamde smartboards, vallen zo in de smaak dat drievierde van het leerkrachtenteam er gebruik van maakt. Ook de leerlingen zijn enthousiast.

Persbericht Geen krijt meer op basisschool Klim Op.pdf
(03/12/2008)

Praktisch

Schooluren van 8u50 tot 15u45, woensdag tot 11u25 en vrijdag tot 15u
Voor- en naschoolse opvang van 7u  tot 18 u, woensdag tot 13u en vrijdag tot 17u30
Een schoolbus brengt kinderen uit de buurt dagelijks van en naar de school

Inschrijven

Iedere schooldag van 8u50 tot 15u45.
In de zomervakantie kan u in de school terecht op werkdagen tot en met 4 juli (9u – 12u) en vanaf 18 augustus (9u – 12u) of op afspraak.
Volgende documenten dient u mee te brengen:
Een identiteitskaart en/of SIS-kaart van uw kind
Laatste schoolrapport (indien lagere school)

Contact

Basisschool Klim Op
Esther De Caluwe, directeur
Schoolstraat 10
2820 Bonheiden
T 015 51 26 44
F 015 52 99 29
directie@bs-klimop.be
www.bs-klimop.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader