Skip to content

Basisschool Lyceum

Kleine Nieuwedijkstraat 22, Mechelen

Basisschool Lyceum Mechelen

Bekommerd om het welzijn van élk kind!

Een kwaliteitsvolle school is altijd in beweging: steeds op zoek naar de noden van haar leerlingen, met oog voor maatschappelijke verschuivingen en permanente inspanningen om zich verder te professionaliseren.
Beweging is er natuurlijk ook van onze leerlingen en hun dynamische projecten. Maar beweging van de ene schoollocatie naar de andere, hoeft bij ons niet.
Uw kind kan op campus Lyceum terecht van 2,5 tot 18 jaar.

Wij bieden een allesomvattende vorming die goed op elkaar aansluit en een vrijwel probleemloze overgang van kleuter-, naar basis-, naar secundair onderwijs garandeert.

Bekijk hier de folder van Basisschool Lyceum

Opleidingsaanbod

Nieuws

Ook de mama's leren fietsen op GO! basisschool Lyceum

Persbericht basisschool Lyceum geeft fietslessen aan moeders.pdf
(13/12/2018)

Leerlingen BS Lyceum wandelen veel geld bijeen

Persbericht leerlingen BS Lyceum wandelen voor kankerpatiëntjes.pdf
(05/05/2017)

Asielkinderen BS Welkom op Nekker-site winnen wedstrijd van uitgeverij De Eenhoorn en De Zondag

Persbericht asielkinderen BS Welkom winnen Grote Prinses Arabella Scholenwedstrijd.pdf
(07/06/2016)

Zin in een kwis? Kom naar basisschool Lyceum

Persbericht basisschool Lyceum organiseert quizavond.pdf
(23/02/2016)

Zwarte Pieten logeren tijdelijk in basisschool Lyceum

Persbericht BS Lyceum biedt onderdak aan Zwarte Pieten.pdf
(01/12/2014)

Basisschool Lyceum organiseert spaghettiavond

Persbericht spaghettiavond bs lyceum.pdf
(03/11/2014)

Directies basisscholen nemen M-decreet onder de loep

Persbericht BS Lyceum organiseert studiedag over M decreet.pdf
(09/10/2014)

Eet spaghetti en steun onze school

Op vrijdag 15 november organiseert GO! basisschool Lyceum van 17 uur tot 21 uur een spaghettiavond. "Jong en oud kunnen die avond bij ons terecht voor een heerlijke spaghetti. Voor volwassenen bedraagt de prijs 8 euro, voor kinderen tot en met het zesde leerjaar 5 euro. De polyvalente zaal wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot Italiaans restaurant", zegt Willem Mestdagh, directeur van basisschool Lyceum. Kaarten zijn tot woensdag 13 november te bestellen via het secretariaat van de basisschool, tel. 015 20 43 09 .

Persbericht spaghettiavond bs lyceum2013.pdf
(22/10/2013)

Tieners en kleuters werken samen aan recyclagekunst

De naam van de tentoonstelling ‘Recycleart' verduidelijkt veel: recycleren en kunst worden hier samengebracht. De leerlingen uit het vierde leerjaar ASO-methodeonderwijs (Freinet) van KA Lyceum werkten samen met de kleuters van basisschool Lyceum rond respect voor milieu en leefomgeving. U kunt de kunstwerkjes komen bewonderen op vrijdag 19 april van 13u30 tot 15u in de polyvalente zaal van basisschool Lyceum, Caputsteenstraat 51 te Mechelen. De kleuters en leerlingen staan de bezoekers zelf te woord.

Persbericht Campus Lyceum stelt werken tentoon in tentoonstelling Recycleart.pdf
(16/04/2013)

Dansen? Yes, we can!

In navolging van het populaire VTM-programma "So You Think You Can Dance" organiseert Basisschool Lyceum een danswedstrijd voor de leerlingen van het derde,vierde, vijfde en zesde leerjaar. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 1 februari in de polyvalente zaal van Basisschool Lyceum en begint om 18.00 uur. En of we kunnen dansen!

Persbericht basisschool Lyceum Can Dance2013.pdf
(30/01/2013)

Moet er nog spaghetti zijn?

Op vrijdag 16 november organiseert GO! basisschool Lyceum van 17 uur tot 21 uur een spaghettiavond. "Jong en oud kunnen die avond bij ons terecht voor een heerlijke spaghetti. Voor volwassenen bedraagt de prijs 8 euro, voor kinderen tot en met het zesde leerjaar 5 euro. De polyvalente zaal wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot Italiaans restaurant." Kaarten zijn tot woensdag 14 november te bestellen via het secretariaat van de basisschool, tel. 015 20 43 09 .

Persbericht spaghettiavond bs lyceum.pdf
(06/11/2012)

Benefietgalabal voor Jenny

Jenny kan toch weer een beetje laten lachen nadat een zware brand twee weken geleden haar woning , de portierswoning op campus Lyceum, vernielde. "Dat is ons doel", zeggen Willem Mestdagh en Katie Steemans, respectievelijk directeur van de basisschool en het koninklijk atheneum gelegen op campus Lyceum. Ze organiseren vrijdag 12 oktober vanaf 20 uur een benefietgalabal in de polyvalente zaal van de basisschool. Kaarten zijn in voorverkoop te bestellen aan 10 euro via het secretariaat van de basisschool, tel 015 20 43 09 . Aan de kassa kosten de kaarten 12 euro. Ook wie niet naar het galabal wil of kan komen, kan Jenny natuurlijk steunen door een bedrag te storten op 406- 6054981-57 met vermelding Jenny.

Persbericht benefietgalabal voor Jenny.pdf
(08/10/2012)

Vijf Mechelse basisscholen organiseren studiedag Taalstimulering

Om de taalvaardigheid van taalzwakkere kinderen te verbeteren, richtten vijf Mechelse basisscholen de werkgroep 'Taalstimulering+' op. Jaarlijks organiseert de werkgroep een studiedag waarop ze alle kennis en ervaring delen met collega-basisscholen. "Dit jaar ligt de klemtoon op goede praktijkvoorbeelden om problemen als leermoeilijkheden, concentratiestoornissen, gedragsproblemen, ... te voorkomen of te beperken", zegt Willem Mestdagh, voorzitter van de werkgroep Taalstimulering+.

Persbericht werkgroep taalstimulering organiseert studiedag2012.pdf
(14/03/2012)

Tieners schrijven voor kleuters

De leerlingen van het derde leerjaar Freinet secundair onderwijs van het KA Lyceum hebben een boek gemaakt voor en over hun jongste buren: de kleutertjes van basisschool Lyceum, gehuisvest op dezelfde campus. "De kindjes vertelden ons hun strafste verhalen en maakten de mooiste tekeningen. Dit alles bundelden wij in een digitaal boek." De opbrengst wordt geschonken aan 12.12.

Persbericht tieners schrijven boek over kleuters.pdf
(11/02/2012)

Acht kleuterbruidjes geven hun ja-woord...

In basisschool Lyceum (Mechelen) zullen op Valentijnsdag acht kleuterkoppeltjes in de echt worden verbonden door schepen Kristl Strubbe. Onder begeleiding van passende muziek doen de jonggeliefden hun intrede in de "trouwzaal" waar ze worden opgewacht door familieleden, klasgenootjes en andere genodigden. Schepen Kristl Strubbe verbindt de koppeltjes in de echt. Het kleuterhuwelijk vindt plaats op 14 februari. De plechtigheid begint om 10u.

Persbericht kleuters geven ja woord op Valentijnsdag.pdf
(08/02/2012)

Basisschool Lyceum can dance

In navolging van het populaire VTM-programma "So You Think You Can Dance" organiseert Basisschool Lyceum een danswedstrijd voor leerlingen. "De leerlingen zijn laaiend enthousiast en schreven massaal in", zegt Willem Mestdagh, directeur van basisschool Lyceum. "Ze kregen de kans om tijdens de middagpauze, onder begeleiding, hun dans in te oefenen. En uiteraard zullen de deelnemers worden aangekondigd met een heuse videoclip en beoordeeld worden door een jury." De danswedstrijd is een van de vele manieren waarop de basisschool leerlingen aanzet tot sporten en bewegen.

Persbericht basisschool Lyceum Can Dance.pdf
(26/01/2012)

Geronimo Stilton komt naar basisschool Lyceum

Geronimo Stilton stelt zijn werk voor en geeft antwoord op prangende vragen van de leerlingen van de lagere school. De voorstelling vindt plaats op maandag 23 januari in de polyvalente zaal van basisschool Lyceum en begint om 13u30.

Persbericht basisschool Lyceum krijgt Geronimo Stilton op bezoek.pdf
(20/01/2012)

Zin in een quiz? Kom naar basisschool Lyceum

Basisschool Lyceum organiseert hun jaarlijkse leuke en leerrijke quiz. "Onze quiz heeft de reputatie amusant en lichtvoetig te zijn. Hierdoor bijten ook de meest ervaren quizploegen de tanden soms stuk op de originele vragenrondes." De quizavond gaat door op 3 februari om 20u stipt (deuren open om 19u) en vindt plaats in de polyvalente zaal van de school, Kleine Nieuwedijkstraat 22 te Mechelen.

Persbericht basisschool Lyceum organiseert quizavond.pdf
(23/12/2011)

Fietsen van basisschool Lyceum worden gecontroleerd

Op vrijdag 23 september worden alle fietsen van leerlingen van BS Lyceum door de politie gecontroleerd. Ook de gloednieuwe schoolfietsen, aangekocht met projectgelden van de Provincie Antwerpen, doen mee aan de fietscontrole.

Persbericht basisschool Lyceum fietscontrole.pdf
(22/09/2011)

Burgemeester Bart Somers huwt zeven kleuterkoppeltjes op Valentijnsdag

In basisschool Lyceum zullen op Valentijnsdag zeven kleuterkoppeltjes in de echt worden verbonden door Burgemeester Bart Somers. Onder begeleiding van passende muziek doen de jonggeliefden hun intrede in de "trouwzaal" waar ze worden opgewacht door familieleden en klasgenootjes. "We werken al een hele week rond Valentijn: omgangsvormen worden besproken, elkaar graag zien en zorgen voor elkaar staan centraal. Maar het orgelpunt is natuurlijk het geplande kleuterhuwelijk op Valentijnsdag."

Persbericht basisschool Lyceum kleuterhuwelijk op Valentijnsdag.pdf
(04/02/2011)

Basisschool Lyceum helpt ouders met hun huiswerk

Hoe maak ik mijn huiswerk? Niet alleen een vraag voor kinderen, maar ook vaak voor ouders. "Thuis vragen de kinderen soms aan hun ouders hen te helpen. Uit een vragenlijst die we lieten rondgaan bleek dat ouders dit niet altijd even gemakkelijk vinden. Vandaar dat we starten met infosessies voor ouders onder de noemer 'SOS-huiswerk'."

Persbericht basisschool Lyceum SOS Huiswerk.pdf
(21/01/2011)

Jeugdauteur Guy Didelez op bezoek in Basisschool Lyceum

Vrijdag 21 januari om 13u30 ontvangt BS Lyceum Guy Didelez, auteur van bekende jeugdboeken. "We zijn zeer blij dat hij mee zijn schouders zet onder ons taalproject. We stimuleren de taalvaardigheid van onze kinderen op allerlei manieren. Elke maand kiezen wij een 'auteur van de maand'. We laten de kinderen dan boeken lezen van de geselecteerde schrijver. Dat die schrijver dan ook nog eens persoonlijk langs wil komen, is natuurlijk supertof."

Persbericht Guy Didelez bezoekt BS Lyceum.pdf
(19/01/2011)

Sint opent sintbibliotheek in basisschool Lyceum

Op maandag 6 december brengt Sinterklaas naar jaarlijkse gewoonte een bezoek aan BS Lyceum. "Naast zijn gewone werkzaamheden zal hij dit jaar ook zijn eigen gelegenheidsbibliotheek officieel openen." De sintbibliotheek is wederom een actie om het lezen bij de leerlingen te stimuleren.

Persbericht basisschool Lyceum opent Sintbibliotheek.pdf
(03/12/2010)

Culinaire nacht

Leerlingen van basisschool Lyceum slapen vrijdag 26 november een nachtje op school. "Maar voor het slapen eten we eerst met zijn allen. Geen spaghetti of friet, maar culinaire gerechtjes uit de wereldkeuken die de leerlingen zelf klaarmaken." 

Persbericht basisschool Lyceum culinaire nacht.pdf
(24/11/2010)

Infobeurs van BS Lyceum wil gelijke onderwijskansen stimuleren

BS Lyceum organiseert donderdag 28 oktober van 16u tot 20u een infobeurs waarop ouders kunnen kennismaken met lokale instanties inzake onderwijsbegeleiding, opvoeding en kinderopvang. "We merken dat ouders niet goed weten op welke instanties ze beroep kunnen doen om de onderwijskansen van hun kinderen te verhogen. Vandaar dit initiatief in samenwerking met de dienst Onderwijsondersteuning van de stad Mechelen."

Persbericht basisschool Lyceum richt infobeurs in rond gelijke onderwijskansen.pdf
(22/10/2010)

Caputfieste betrekt gevangenen bij jaarlijks buurtfeest

Zaterdag 25 september is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse Caputfieste in de buurt van de Caputsteenstraat en Campus Lyceum te Mechelen. Poppenkastvoorstellingen, sportactiviteiten, knutsel- en grimeerstanden ... basisschool en KA Lyceum doen er alles aan om de bezoekers een gezellige dag te bezorgen. Nieuw dit jaar is een tentoonstelling annex veiling van de kunstwerkjes gemaakt in het kader van 'Kunst en Muziek met Buren', een project dat afgelopen zomer plaatsvond i.s.m. de gevangenis van Mechelen.

Persbericht Campus Lyceum neemt deel aan Caputfieste.pdf
(16/09/2010)

Basisschool Lyceum opent kinderdagverblijf Stijn & Stientje

BS Lyceum start met een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Kinderdagverblijf Stijn & Stientje is gehuisvest op Campus Lyceum en biedt plaats aan 20 kindjes. Donderdag 16 september vindt de officiële opening plaats.

Persbericht basisschool Lyceum start met minicreche.pdf
(14/09/2010)

Leerlingen Basisschool Lyceum hijsen tweede groene vlag

Een zestigtal Vlaamse scholen kreeg voor het eerst een Groene Vlag van het departement Leefmilieu van de Vlaamse overheid. Slechts 10 scholen in Vlaanderen ontvingen deze vlag voor een tweede keer, waaronder BS Lyceum te Mechelen. Een mooie waardering voor het doorgedreven milieubeleid van deze school.

Persbericht basisschool Lyceum hijst tweede groene vlag.pdf
(26/05/2010)

Paasklokken doen proefvlucht over Campus Lyceum

De paasklokken zullen zondag 28 maart een proefvlucht uitvoeren over Campus Lyceum te Mechelen. "Rome meldt ons dat ze de kleine en nog jonge klokken willen laten oefenen voor de grote dag van Pasen. Er zullen heel wat chocolade-eieren uit de lucht vallen."

Persbericht paasklokken maken proefvlucht over Campus Lyceum.pdf
(23/03/2010)

BS Lyceum bouwt een 'gedichtengang'

Basisschool Lyceum tovert de glazen passage van de school om tot een heuse gedichtengang. "Alle leerlingen mogen een maand lang hun favoriete gedichten, leuke kattebelletjes en mooiste illustraties in deze gang op hangen." De gedichtendag van 28/01 luidt op de school een periode in waarin poëzie centraal staat.

Persbericht basisschool Lyceum maakt gedichtengang.pdf
(27/01/2010)

Basisschool Lyceum stript

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 januari is het stripweek in basisschool Lyceum. Gloednieuwe stripverhalenreeksen vinden hun weg naar de leeskeet en een verkleedwedstrijd zet elke dag een bepaalde reeks in de kijker.

Persbericht basisschool Lyceum Stripweek.pdf
(18/01/2010)

Jeugdauteur Marc de Bel bezoekt basisschool Lyceum

Vrijdag 18 januari ontvangt BS Lyceum Marc de Bel, auteur van bekende jeugdboeken. Hij praat over zijn werk en geeft antwoorden op prangende vragen van de leerlingen.

Persbericht Marc de Bel bezoekt BS Lyceum.pdf
(14/01/2010)

Kleuterjuffen BS Lyceum maken hun toneeldebuut

De kleuterjuffen van basisschool Lyceum (Mechelen) zijn gebeten door poppenspel en toneel omdat ze zo de weekthema's voor hun kleuters kunnen verlevendigen. Ze volgen regelmatig nascholingen en workshops. Nu er een grote poppenkast in de kleuterspeelzaal is gebouwd, groeide het idee om eens een voorstelling voor het grote publiek te geven... De juffen maken vrijdag 13 november hun toneeldebuut met een eigen bewerking van 'Nieuwsgierige Lotje'.

Kleuterjuffen basisschool Lyceum maken toneeldebuut.pdf
(12/11/2009)

Halloweennacht op school

De leerlingen van basisschool Lyceum bouwen vrijdag 30 oktober hun klassen om tot halloweenslaapzaal en gaan een spannende nacht tegemoet met Halloweenspinnensoep, griezelbroodjes en heksendrankjes ...

Persbericht leerlingen basisschool Lyceum beleven Halloweennacht op school.pdf
(29/10/2009)

Leerlingen slaan hun tent op school op

De leerlingen van basisschool Lyceum zetten vrijdag 2 oktober vanaf 18u een tentenkamp op de schoolcampus op. Het thema van de kampeeravond is 'Petit tour de France'. "Onze campus is groot en groen genoeg om een nacht als camping dienst te doen."

Persbericht leerlingen basisschool Lyceum overnachten op school.pdf
(30/09/2009)

Basisschool Lyceum opent leeskeet

Het is fijn om een boekenwurm te zijn. Althans, op basisschool Lyceum te Mechelen. Daar werd een werfcontainer omgebouwd tot een heuse leeskeet.

Persbericht basisschool Lyceum opent leeskeet.pdf
(23/09/2009)

Leerlingen KA Lyceum schilderen smurfenmuur voor kleuters

Leerlingen van de afdeling Schilder- en decoratiewerken ontwierpen voor de kleuters van de basisschool een smurfenmuur. Dinsdag 30 juni om 10u30 wordt de muur officieel onthuld. "Niet met wijn en champagne, wel met ijsjes."

Leerlingen KA Lyceum schilderen smurfenmuur voor kleuters.pdf
(30/06/2009)

Werkgroep verbetert taalvaardigheid van taalzwakke kinderen

Om de taalvaardigheid van taalzwakkere kinderen te verbeteren, richtten vijf Mechelse basisscholen vorig jaar de werkgroep 'Taalstimulering+' op. Nu wordt de expertise van deze werkgroep verrijkt met de ervaringen van zes basisscholen uit Brussel, Antwerpen en Genk. "Omdat het stimuleren van de taalvaardigheid bij allochtone kinderen fundamenteel is voor hun verdere schoolloopbaan, willen we alle kennis en ervaringen inzake taalstimulering oppikken."

Persbericht werkgroep taalstimulering waaiert uit over heel vlaanderen.pdf
(18/02/2009)

Houten reus verzamelt hartverwarmende berichtjes van leerlingen BS Lyceum in Mechelen.

Tot 24 november staat er een grote houten reus op het speelplein van basisschool Lyceum in Mechelen. Op de plaats van zijn hart zit een luikje waarin kinderen (en volwassenen) boodschappen, verhalen en objecten kunnen posten. De grote houten reus, Cosmogolem genaamd, wordt bezield door de boodschappen die in zijn luikje vallen. De reus reist van school naar school en draagt zo van heel veel mensen iets mee.

Persbericht houten reus op bs lyceum in mechelen.pdf
(24/10/2008)

Praktisch

Schooluren lopen van 8u40 tot 15u20, woensdag tot 12u15
Voor- en naschoolse opvang van 7u00 tot 18u

Inschrijven

Iedere schooldag van 8u30 tot 15u30.
In de zomervakantie kan u in de school terecht tot en met 4 juli (10u - 12u) en vanaf 16 augustus op werkdagen (10u – 12u) of op afspraak (eventueel ook op zaterdag).
Volgende documenten dient u mee te nemen:

identiteitskaart van uw kind en, indien van toepassing, laatste schoolrapport.
SIS-kaart (mutualiteitgegevens) van uw kind.

Contact

Basisschool Lyceum
Wendy Heremans, directeur
Caputsteenstraat 51, 2800 Mechelen
T 015 20 43 09
F 015 34 52 19
bs2.mechelen@g-o.be
www.bslyceum.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader