Skip to content

Basisschool Ter Berken

Ambroossteenweg 13, Hofstade2

Ter Berken

Dromen krijgen een kans.

Kennisoverdracht is belangrijk.
Moderne en ruime accommodatie eveneens.
Maar bovenop dit alles willen wij dat onze kinderen opgroeien tot volwaardige, kritische, mondige en vooral gelukkige wereldburgers.
Ons hecht schoolteam onderschrijft voluit het motto “geen muren, geen grenzen, allemaal buren en unieke mensen”.

Onze school biedt daarnaast vele faciliteiten als voor- en naschoolse opvang, warme maaltijden uit ons eigen restaurant, zwemlessen vanaf de derde kleuterklas en een zee van speelruimte. Op deze school mag je jezelf zijn.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Sponsor 4 schooldirecteurs met een bord spaghetti op 16 februari

Persbericht vier schooldirecteurs lopen op spaghetti.pdf
(14/02/2019)

Leerlingen van GO! basisschool Ter Berken doen een Toppietipi in het bos

Persbericht BS Ter_Berken organiseert toppietipi activiteit.pdf
(12/10/2018)

Grootste klaslokaal van Hofstade

Persbericht BS Ter_Berken krijgt groot klaslokaal.pdf
(31/08/2018)

Leerlingen BS Ter Berken ervaren hoe straatkinderen die niet naar school kunnen, toch les krijgen dankzij mobiel schooltje

Persbericht BS Ter Berken krijgt mobiele school op bezoek.pdf
(22/11/2016)

Basisschool Ter Berken wint fietshelmen

Basisschool Ter Berken heeft 25 gratis fietshelmen gewonnen. Op maandag 9 december om 9u00 reikt Tom Dehaene, provinciaal gedeputeerde voor mobiliteit, de fietshelmen uit aan de school. "Als provincie zetten wij de komende jaren extra in op fietsbeleid. Fietsveiligheid is daar een wezenlijk onderdeel van."

Persbericht BS Ter Berken ontvangt fietshelmen1.pdf
(06/12/2013)

Eindelijk openhuis voor BS Ter Berken

"Eindelijk openhuis", lacht Jonny Van den Bruel, directeur van basisschool Ter Berken. "We zijn  heel blij dat we onze leerlingen nieuwe lokalen, een nieuwe refter, keuken, nieuw sanitair en een turnzaal kunnen geven. Dit geeft zuurstof aan onze school." Vrijdag 20 september, om 19u, wordt het nieuwe gebouwencomplex officieel ingehuldigd in aanwezigheid van de heer Erik Ruts, de nieuwe algemeen directeur van GO! scholengroep 5. Zaterdag 21 september is er tussen 13u en 18u een openhuisfeest en kan iedereen een kijkje komen nemen.

 

Persbericht BS Ter Berken neemt nieuwe lokalen in gebruik.pdf
(09/09/2013)

Vredeslied voor Lisa

‘Vrienden, zing een vredeslied, en geef het door aan anderen, draag je boodschap uit en heel de wereld zal veranderen'. Deze zin uit het vredeslied zal dinsdag 21 mei door 400 kinderen van basisschool Ter Berken worden gezongen. Luid en duidelijk, voor Lisa, hun schoolvriendinnetje. "Tevens hangen we witte ballonnen aan de schoolpoort", zegt Jonny Van den Bruel, directeur van basisschool Ter Berken. Lisa dreigt samen met haar ouders en jongere broertje, na een tienjarig verblijf in België, te worden uitgewezen.

Persbericht kinderen BS Ter Berken zingen voor Lisa.pdf
(17/05/2013)

Leerlingen BS Ter Berken maken de kerstboom jaloers

Basisschool Ter Berken organiseert vrijdag 14 december een flitsende, ferme, fantastische, formidabele, felle FLUODAG! "Onze leerlingen komen elke dag goed zichtbaar in een fluohesje naar school. Maar in het kader van de week van de zichtbaarheid willen we dat onze leerlingen zich mega-fluo uitdossen en zoveel licht geven dat zelfs de kerstboom jaloers wordt. Om 10u25 dansen we dan samen de 'Woppa Ter Berken FluoStyle'. En dat is niet alles. In een speciale zichtbaarheidskamer ervaren de kinderen zelf hoe belangrijk het is om op te vallen in het verkeer."

Persbericht ter berken fluo style.pdf
(12/12/2012)

Leerlingen basisschool Ter Berken interviewen Geronimo Stilton

Basisschool Ter Berken staat komende week in het teken van geheimen en het oplossen van mysteries. Wie hier alles van weet is detectivemuis Geronimo Stilton. "De leerlingen interviewen de populaire muis in de hoop wat speurtips te krijgen. En op onze zelf georganiseerde boekenbeurs signeert Geronimo Stilton de lievelingsboeken van de kinderen."

Persbericht leerlingen Ter Berken ontmoeten Geronimo Stilton.pdf
(18/03/2011)

Leerlingen BS Ter Berken verzinnen gezelschapsspel

Tevreden zijn met wat je hebt. In een consumptiemaatschappij als de onze is dit geen gemakkelijke opgave. Het toneelstuk Villa Euphrasia van Theater Zuidervis gaat hierover. Naar aanleiding van dit toneelstuk bedachten de kinderen van basisschool Ter Berken een gezelschapsspel. "Het spel maakt de kinderen bewust van het feit dat hun ruzies veelal over banale, materiële dingen gaan, die er eigenlijk niet toe doen."

Persbericht leerlingen verzinnen gezelschapsspel voor op speelplaats.pdf
(04/10/2010)

Leerlingen basisschool Ter Berken trekken verkleed door de straten

BS Ter Berken staat helemaal in het teken van carnaval. Een 350-tal leerlingen trekken vrijdag 12 februari in een stoet door de straten van Hofstade. Een kleurrijk gezelschap ...

Persbericht leerlingen Ter Berken gaan verkleed door straten.pdf
(11/02/2010)

Basisschool Ter Berken viert 50ste verjaardag van de directeur

De leerlingen en leerkrachten van Basisschool Ter Berken hebben voor hun directeur een verrassing in petto. Morgen, op de 'Dag van de Directeur' vieren zij de vijftigste verjaardag van Jonny Van den Bruel. "Onze directeur is verzot op ijs. Een grote ijstaart staat al in de koeling."

Persbericht 50ste verjaardag schooldirecteur op Dag van de directeur.pdf
(30/01/2009)

Praktisch

Schooluren van 8u30 tot 15u00, woensdag tot 12u05
Voor- en naschoolse opvang van 7u00 tot 18u30

Inschrijven

Iedere schooldag van 8u30 tot 15u30 of op afspraak.
Volgende documenten dient u mee te brengen:
Een identiteitskaart en/of SIS-kaart van uw kind
Laatste schoolrapport (indien lagere school)

Contact

Basisschool Ter Berken
David Van Goethem
Ambroossteenweg 13
1981 Hofstade
T 015 61 23 69
F 015 62 07 72
directie@terberken.be
www.terberken.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader