Skip to content

Leefschool De Pluishoek

Pluishoekstraat 3, Heist-op-den-Berg

Leefschool Pluishoek

Samen leven en leren!

Wij werken in leefgroepen met drie leeftijden door elkaar. Hierdoor leren onze kinderen met en van elkaar. De kinderen worden actief betrokken bij wat er rondom hen gebeurt. Wij staan voor een geïntegreerde aanpak van alle leergebieden en -domeinen uit het leerplan.

Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om aan zelfevaluatie te doen. Zelfkennis is belangrijk, alsook respect voor ieders vrijheid en mening. Samen met de kinderen, ouders en begeleiders maken we hierover afspraken. Zo creëren we een omgeving waarin het prettig leven en leren is.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Leerlingen van leefschool Pluishoek organiseren festival op hun schooldomein

Persbericht basisschool Pluishoek organiseert muziekfestival.pdf
(25/10/2016)

Baby-uitzet nodig? Speelgoedkoopjes scoren? Kinderfiets of -kleding kopen? Kom 23 oktober naar BS Pluishoek

Persbericht basisschool Pluishoek organiseert tweedehandsbeurs.pdf
(24/09/2016)

Maak kennis met Leefschool Pluishoek

Onder het motto 'Leef jij mee?' organiseert Leefschool Pluishoek enkele kennismakingsmomenten. Op zondag 7 oktober is er van 10u tot 12u een peuterverwendag. Maandag 8 oktober lopen de kleintjes tot 6 jaar een dagje school. Dit meeleefdagje gaat door van 9u tot 12u. En donderdag 11 oktober tenslotte is er een infoavond om 20u waarop ouders worden geïnformeerd over wat een leefschool precies is. Voor de infoavond dient u vooraf in te schrijven: telefonisch 015 22 06 06 of via e-mail: de.pluishoek@g-o.be

Persbericht leefschool pluishoek organiseert infomomenten.pdf
(24/09/2012)

Leefscholen blazen verzamelen

Woensdag 25 januari komen 125 leerkrachten van zestien leefscholen uit heel Vlaanderen samen tijdens een studiedag in Oosterzele. "Het is de bedoeling dat we elkaar leren kennen en onze expertise uitwisselen", zegt Chris Verbruggen, directeur van leefschool De Pluishoek in Heist-op-den-Berg en een van de deelnemers aan de studiedag.

Persbericht leefscholen komen samen tijdens studiedag.pdf
(20/01/2012)

Pizzeria Pepperoni in Leefschool Pluishoek

De leerlingen van Leefschool Pluishoek kozen een leerproject om van te smullen: hoe openen wij een pizzeria? De leerlingen togen naar een pizzeria in de buurt en noteerden de keukengeheimen. Ze bouwden ook een originele kleioven. Vrijdag 18 november kunt u komen proeven.

Persbericht leerlingen openen pizzeria.pdf
(17/11/2010)

Twee nachtjes slapen op school

Leefschool Pluishoek laat 36 kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar twee nachtjes slapen op school. "Voor de kinderen is dit een hele belevenis. We eten met zijn allen en doen leuke avondactiviteiten."

Persbericht leerlingen leefschool Pluishoek slapen twee nachten op school.pdf
(28/09/2010)

Klaslokaal van de 21ste eeuw

De klaslokalen van Leefschool Pluishoek gaan mee met hun tijd. In elke klas installeerde de school een digitaal schoolbord, beamer, computer en laptop. "Wij staan voor een onderwijs dat gestoeld is op de huidige en toekomstige leefwereld van onze kinderen. Die leefwereld is digitaal. En dus besloten wij onze leslokalen grondig te innoveren."

Persbericht leefschool Pluishoek stapt digitale tijdperk in.pdf
(27/09/2010)

Verjaardagspluisfeest

Leefschool Pluishoek bestaat 15 jaar. "Zaterdag 5 juni is iedereen van 14u tot 18u welkom op ons verjaardagsfeestje!"

Persbericht leefschool Pluishoek bestaat 15 jaar en viert feest.pdf
(02/06/2010)

Kleuters maken kleuterbakboek zonder letters

De kleuters van Leefschool Pluishoek stellen hun eigen bakboek voor. Ze verzamelden de leukste en lekkerste recepten en 'schreven' die in het kookboek volgens hun eigen beeldtaal, met tekeningen en foto's, zodat ze nu zonder hulp van een volwassene aan een gerecht kunnen beginnen. En papa en mama bijgevolg écht kunnen verrassen ...! 

Persbericht kleuters Pluishoek maken eigen kookboek.pdf
(09/02/2010)

Doe mee met de Pluisquiz!

Leefschool Pluishoek organiseert op vrijdag 12 februari voor de 15de keer haar befaamde Pluisquiz in zaal Withof in Zonderschot (Heist-op-den-Berg). Inschrijven kan via de.pluishoek@g-o.be

Persbericht leefschool Pluishoek organiseert 15de pluisquiz.pdf
(01/02/2010)

Fakkeltocht voor jong en oud

Leefschool Pluishoek organiseert op vrijdag 22 januari een fakkeltocht door Heist-op-den-Berg. Na afloop is er een nieuwjaarsreceptie in de school. Iedereen is welkom!

Persbericht leefschool Pluishoek organiseert fakkeltocht.pdf
(20/01/2010)

Leerlingen verkopen zelf versierde flesjes water voor Haïti

De leerlingen van Leefschool Pluishoek organiseren een geldinzamelingsactie voor de slachtoffers van Haïti. Ze voorzien flesjes water van een papieren wikkel met een tekening er op en verkopen deze deur aan deur voor 1 euro per stuk. De opbrengst gaat naar 12-12.

Persbericht leefschool Pluishoek organiseert benefiet voor Haiti.pdf
(18/01/2010)

Met de hele klas op een fiets

De leerlingen van leefschool De Pluishoek hebben een fiets gemaakt waar ze met de hele klas op kunnen. "Samen met de hulp van ouders, leerkrachten en een fietsenmaker zijn ze tot een raar voertuig gekomen. Is het een fiets? Voor ruimdenkende mensen wel..."

Persbericht leerlingen Pluishoek op één fiets.pdf
(10/12/2009)

Kinderrommelmarkt in Leefschool Pluishoek

Geef je speelgoed, films en spelletjes een tweede leven en verkoop ze op de kinderrommelmarkt, zaterdag 9 mei, van 14u tot 16u op het schoolplein van Leefschool Pluishoek. Een staanplaats kost 3 euro.

Persbericht Pluishoek organiseert rommelmarkt.pdf
(29/04/2009)

Paashaas brengt heel pluishoekteam samen aan de ontbijttafel

"De begeleiders en leerlingen spannen zich meermaals in om allerlei activiteiten voor ouders en grootouders te organiseren. Met Pasen draaien we de rollen om", zegt Cindy, mama van Jeroen.
Het is de 14de keer dat de ouders iedereen rond de ontbijttafel brengen.

Persbericht paasontbijt Pluishoek.pdf
(02/04/2009)

Kinderen maken boek over hun school

De leerlingen van Leefschool Pluishoek maakten een boek over hun school. "Maken in de meest ruime betekenis, want zelfs het papier schepten de leerlingen zelf."

Persbericht leerlingen Pluishoek maken een boek.pdf
(31/03/2009)

Ik ben een leeuw...!

Vrijdag 27 maart om 14u30 zullen leerlingen van leefschool Pluishoek wilde dieren in hun eigen habitat uitbeelden. Ze doen dit aan de hand van een toneelstuk, kleifiguren, tekeningen of foto's.

Persbericht leerlingen Pluishoek en de wilde dieren.pdf
(25/03/2009)

Praktisch

Schooluren van 8u50 tot 15u30, woensdag tot 12u00 en elke maandag tot 15u55
Voor- en naschoolse opvang van 7u00 tot 18u

Inschrijven

Iedere schooldag of op afspraak.
In de zomervakantie kan u op werkdagen in de school terecht tot en met 4 juli (9u – 16u) en vanaf 18 augustus (9u – 16u) of op afspraak.

Volgend document dient u mee te brengen:
SIS-kaart van uw kind

Contact

Leefschool De Pluishoek
Chris Verbruggen
Pluishoekstraat 3
2220 Heist-op-den-Berg
T 015 22 06 06
F 015 22 06 06
de.pluishoek@g-o.be
www.pluishoek.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader