Skip to content

CLB 9 Regio Heist-op-den-Berg

Frans Coeckelbergstraat 15, Heist-op-den-Berg

Optimale begeleiding van élk kind

Een centrum voor leerlingenbegeleiding is een dienst waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en de schooldirecties een beroep kunnen doen voor informatie en begeleiding.

Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met eigen interesses, talenten en ambities.

Samen met de school begeleidt het CLB leerlingen en hun ouders bij het kiezen van een passende studierichting. Maximale leerwinst, betrokkenheid en een hoog welbevinden van leerlingen is daarbij het doel.

Het CLB doet ook aan preventieve gezondheidszorg en ondersteunt de scholen van het GO! in hun zorgbeleid, in de preventie van schoolverzuim en in het ontwikkelen van een gezondheidsbeleid.

De CLB afdeling in Heist-op-den-Berg is alleen te bezoeken op afspraak. Hiervoor neemt u contact op met de CLB-afdeling in Mechelen, tel: 015 45 32 32.

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding 9 behoort tot Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 2000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen de grootste scholengroep van het land. De groep verenigt de GO! scholen in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist o/d Berg.

Opleidingsaanbod

Nieuws

Streven naar continuïteit in de leerlingbegeleiding

Zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, leerkrachten, CLB-medewerkers ... allemaal ondersteunen ze kinderen met leerstoornissen en/of socio-emotionele problemen. Dit gebeurt in de basisschool, in de secundaire school en in alle onderwijsnetten. Maar ... ieder op zijn eiland. Dat willen de onderwijspartners in Heist-op-den-Berg niet. "Wanneer een kind van het basis- naar het secundair onderwijs overstapt, dan mag dit niet leiden tot een breuk in de leerlingbegeleiding." In het belang van het kind brengen de Heistse onderwijspartners nu al hun kennis en ervaringen op vlak van leerlingbegeleiding samen. Dinsdag 29 september zetten ze een eerste stap tijdens een ontmoetingsdag.

Persbericht Ontmoetingsdag.pdf
(28/09/2009)

Contact

CLB Centrum voor leerlingenbegeleiding 9
Colette Snoeck, directeur
Augustijnenstraat 80
2800 Mechelen
T 015 45 32 32
F 015 45 32 33
clb.mechelen@telenet.be

adobe reader