Skip to content

GO! AH 't Atelier

Hof van Riemenstraat 6M, Heist-op-den-Berg

GO! Atheneum Heist 't Atelier

Leren en werken gaan hand in hand.


‘t Atelier bereidt je 100% voor op de arbeidsmarkt. Die arbeidsmarkt heeft nood aan mensen in de zorg, bouw, horeca, elektriciteit, land- en tuinbouw, enzovoort. Sectoren waarin ‘t Atelier voltijdse, duale en deeltijdse opleidingen aanbiedt. Stuk voor stuk praktische opleidingen met voldoende oog voor de theorie, maar vooral met veel doeactiviteiten, werkateliers, stages en effectieve tewerkstelling.
Sleutelwoorden zijn: ervaring opdoen op de werkvloer, een flexibel en individueel aan te passen traject en het behalen van een gekwalificeerd diploma erkend door de arbeidssector. Je gaat snel aan de slag.
In alle opleidingen krijg je aanvullend bedrijfsbeheer als je dat wilt. Handig voor als je later ‘zelfstandige’ wil worden.

Opleidingsaanbod

Opleidingsaanbod

Nieuws

Leerlingen CDO Heist-op-den-Berg vergeten het verleden niet

Persbericht leerlingen CDO Heist op den Berg doen aan herinneringseducatie.pdf
(24/01/2017)

Leerlingen CDO Heist-op-den-Berg recycleren gsm's

Persbericht CDO Heist recycleert gsm toestellen.pdf
(22/10/2015)

Leerlingen CDO Heist strijden tegen armoede

Persbericht leerlingen CDO Heist strijden tegen armoede.pdf
(09/10/2015)

CDO Heist steunt diversiteitscampagne met twee fotopanelen

Persbericht CDO Heist steunt diversiteit met twee campagneborden.pdf
(01/12/2014)

Show onderstreept troefkaart van Campus Hof van Riemen

Persbericht campus Hof van Riemen organiseert event in CC Zwaneberg 2014.pdf
(13/03/2014)

Leerlingen CDO Heist werken spel uit rond kansarmoede

In het kader van de wereldverzetdag tegen kansarmoede werken de leerlingen van CDO Heist rond kansarmoede. "Ze hebben een spel uitgewerkt, voeren een debat en nemen bestaande hulpinitiatieven onder de loep om te leren welke oplossingen er bestaan", zegt Jan Reymenants, coördinator van het centrum voor deeltijds onderwijs. Het programma kwam tot stand in samenwerking met het OCMW van Heist-op-den-Berg en vzw Den Draai.

Persbericht CDO Heist tegen kansarmoede.pdf
(18/10/2013)

Grootse show onderstreept kracht van campus Hof van Riemen

"Een prachtige show. Dat is ‘Spring is in the air'. Nooit eerder werd er zo massaal en over de verschillende vakken, klassen, studierichtingen en onderwijsniveaus heen samengewerkt aan één project. SAMEN is dan ook een kernbegrip dat de werking van campus Hof Van Riemen typeert", zegt de algemeen coördinator van het campusevent, Jan Reymenants. Er zijn zaterdag 16 maart twee voorstellingen voorzien om 15 uur en 19.30 uur, CC Zwaneberg, Cultuurplein te 2220 Heist-op-den-Berg.

Persbericht campus Hof van Riemen organiseert event in CC Zwaneberg.pdf
(05/03/2013)

Nieuw onderkomen is een paradijsje

Het centrum voor deeltijds onderwijs te Heist-op-den-Berg heeft de oude paviljoenen aan de Molenstraat verlaten. Donderdag 29 september huldigt ze haar nieuwe locatie op campus Hof van Riemen officieel in. "Eindelijk tijd voor schouderklopjes en een glaasje", lacht Jan Reymenants, coördinator van het CDO Heist. "Want dat verdienen mijn leerlingen en leerkrachten wel."

Persbericht cdo heist huldigt nieuwbouw in.pdf
(27/09/2011)

Recordaantal leerlingen in CDO Heist-op-den-Berg

Dit jaar is een recordaantal van 151 leerlingen ingeschreven in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs in Heist-op-den-Berg. "In vergelijking met drie jaar geleden is het aantal leerlingen verdrievoudigd." Een uitbreiding van de klaslokalen en andere voorzieningen dringt zich op. "Daar wordt volop aan gewerkt. Tegen eind 2011 verhuizen we naar campus Hof van Riemen."

Persbericht leerlingen cdo heist stijgt spectaculair.pdf
(09/09/2010)

Koop een rood lintje...

Leerlingen van CDO Heist verkopen volgende week rode aidslintjes in de straten van Heist-op-den-Berg. De financiële opbrengst gaat naar hiv-projecten. "Maar het brengt ook op voor onze jongeren. Zij worden door deze verkoop met hun neus op de feiten gedrukt. Het is goed dat onze leerlingen stil staan bij de ziekte aids en hun houding ten opzichte van mensen met hiv." 

Persbericht leerlingen cdo heist verkopen rood lintje voor goede doel.pdf
(25/11/2009)

Leerlingen CDO Heist starten handel in exotische voedingswaren

Leerlingen van het Centrum voor Deeltijds Onderwijs in Heist-op-den-Berg maken samen met chefkoks ingrediënten voor recepten uit de wereldkeuken. "We vullen potjes met bijvoorbeeld opgelegde limoenen, rode linzen of sinaasappelkonfijt en bieden dit te koop aan via lokale handelaren." De 'handel in exotische voedingswaren' maakt deel uit van een minionderneming die de leerlingen zelf opstartten.

Leerlingen CDO Heist maken exotische voedingswaren.pdf
(12/11/2009)

Streven naar continuïteit in de leerlingbegeleiding

Zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, leerkrachten, CLB-medewerkers ... allemaal ondersteunen ze kinderen met leerstoornissen en/of socio-emotionele problemen. Dit gebeurt in de basisschool, in de secundaire school en in alle onderwijsnetten. Maar ... ieder op zijn eiland. Dat willen de onderwijspartners in Heist-op-den-Berg niet. "Wanneer een kind van het basis- naar het secundair onderwijs overstapt, dan mag dit niet leiden tot een breuk in de leerlingbegeleiding." In het belang van het kind brengen de Heistse onderwijspartners nu al hun kennis en ervaringen op vlak van leerlingbegeleiding samen. Dinsdag 29 september zetten ze een eerste stap tijdens een ontmoetingsdag.

Persbericht Ontmoetingsdag.pdf
(28/09/2009)

Leerlingen CDO Heist op weg naar record met CLICS - bouwwerk

Al vanaf 8 juni werken jongeren van het CDO Heist aan een groots project: een volledig met 130.000 (!) blokjes beklede vrachtwagen. Zondag 21 juni wordt het bouwwerk voorgesteld aan het grote publiek tijdens de opendeurdag van basisschool Hof van Riemen.

Persbericht CDO Heist op weg naar record.pdf
(16/06/2009)


Inschrijven

Inschrijven kan elke schooldag.
In de zomervakantie kunt u zich inschrijven tijdens de eerste week van juli en de laatste twee weken van augustus, elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u (let op: woensdagnamiddag gesloten) of op afspraak.

U dient volgende documenten mee te brengen:
Identiteitskaart
Getuigschrift van de vorige opleiding
Kopie van het rapport
Pasfoto

Contact:

GO! Atheneum Heist 't Atelier
Ilse Gijselings, coördinator
Hof van Riemenstraat 6M
2220 Heist-op-den-Berg
T 015 24 17 23
info.tatelier@atheneumheist.be
www.atheneumheist.be


Grotere kaart weergeven

adobe reader