Skip to content

GO! AH 't Lab

Boudewijnlaan 61, 2220 Heist-op-den-Berg

GO! Atheneum Heist 'tWensbos

Het complete aanbod!


Wie kiest voor ‘t Lab wil doorstromen naar hoger onderwijs en universiteit. In ’t Lab vind je een rijke leeromgeving die uitnodigt tot activiteit en creativiteit. De schoolsfeer is ontspannen.
Hier leer jij meningen formuleren en vrijuit discussiëren over alle mogelijke thema’s. Je krijgt de ruimte om te reflecteren, te onderzoeken, dieper door te denken en samenhang tussen maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen te ontdekken.
Verkennen, verbreden en verdiepen zijn sleutelwoorden. Op campus ’t Lab kan je technische en wetenschappelijke opleidingen volgen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Uniek: je ontvangt een attest na elke graad.
Je start bij ons in een breed oriënterende eerste graad en vult het gemeenschappelijk basispakket aan met extra modules die jij nodig hebt of waar je je in wil verdiepen. Vervolgens kan je in de tweede en derde graad kiezen uit een brede waaier aan opleidingen.

Opleidingsaanbod

Nieuws

GO! Atheneum Heist steunt Rune voluit in haar The Voice van Vlaanderen avontuur

Persbericht GO! atheneum Heist geeft voice aan leerling Rune.pdf
(30/04/2019)

GO! Atheneum Heist organiseert opendeurdag en leuke fietstocht op 27 april 2019

Atheneum Heist opendeurdag en fietstocht 27 april 2019.pdf
(20/03/2019)

GO! Atheneum Heist verdubbelt aantal eerstejaars leerlingen

Persbericht nieuw atheneum in Heist is groot succes.pdf
(11/09/2018)

AH! nieuw onderwijsconcept in Heist-op-den-Berg

Persbericht nieuwe school in Heist op den Berg.pdf
(25/01/2018)

Doe mee aan de Ronde van het Atheneum!

Persbericht leerlingen atheneum Hof van Riemen organiseren fietstochten.pdf
(12/04/2016)

Neem deel aan wandeltocht in Averegten ten voordele van gezinnen met een ernstig ziek kind

Persbericht leerlingen atheneum Hof van Riemen organiseren wandelzoektocht.pdf
(08/03/2016)

Campus Hof van Riemen brengt glamour en glitter in CC Zwaneberg

Persbericht campus Hof Van Riemen brengt schitterende show in CC Zwaneberg.pdf
(04/03/2015)

Atheneum Hof van Riemen verzamelt muntjes voor wereldrecordpoging muntjestapijt leggen

Persbericht campus Hof Van Riemen onderneemt wereldrecordpoging muntjestapijt.pdf
(17/12/2014)

Atheneum Hof van Riemen organiseert sponsorloop voor weeskinderen in Gambia

Persbericht campus Hof Van Riemen organiseert sponsorloop voor Gambia.pdf
(29/04/2014)

Doe mee aan de fietsronde van Atheneum Hof van Riemen op 26 april

Persbericht campus Hof Van Riemen organiseert fietsronde.pdf
(04/04/2014)

Leerlingen Atheneum Hof van Riemen op culturele uitstap naar Barcelona

Persbericht atheneum Hof Van Riemen op culturele uitstap naar Barcelona.pdf
(13/03/2014)

Leerlingen atheneum Hof van Riemen op taalstage in Franse Ardèche

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen naar Franse Ardèche maart2014.pdf
(20/02/2014)

Leerlingen Atheneum Hof van Riemen gaan naar Engeland op taalstage

Persbericht atheneum Hof Van Riemen op taalstage naar ENG.pdf
(13/02/2014)

Dinah uit Oeganda komt naar wereldwinkel van atheneum Hof van Riemen

Leerlingen van Atheneum Hof van Riemen vieren 1 jaar Wereldwinkel op school met een bezoek van Dinah. Dinah is een jonge theeplukkersdochter uit Oeganda. Ze is het hoofdpersonage in 'From Dinah with love'. In deze film van Oxfam-Wereldwinkels ontmoet ze haar Belgische leeftijdsgenote Sien en vertelt ze haar wat 'fair trade' betekent voor de theeproducenten. "Maar dinsdag 8 oktober ontmoet Dinah nog veel andere leeftijdsgenoten op onze campus" zegt Carolien Milis, leerkracht van Atheneum Hof van Riemen en medeorganisator van deze ontmoeting. "Naast een vraaggesprek zal ze om 14u45 aan de leerlingen het naamplaatje 'Wereldwinkel Op School' overhandigen en daarmee het éénjarige bestaan van onze wereldwinkel extra luister bijzetten."

Persbericht Dinah uit Oeganda op bezoek in atheneum Hof van Riemen.pdf
(03/10/2013)

Leerlingen Campus Hof van Riemen luiden de bel voor recht op onderwijs

"156 leerlingen zetten vrijdag 4 oktober om 10 uur met toeters en bellen de schoolbel extra kracht bij", zegt Marie Pirson, leerkracht van het atheneum Hof van Riemen en medeorganisator van de actie. "We hopen tot ver in de omgeving hoorbaar te zijn en zo het thema recht op onderwijs onder de aandacht te brengen. Het is tevens een hart onder de riem voor onze collega-leerkrachten die elders in de wereld het vak onder moeilijke omstandigheden moeten uitoefenen."

Persbericht campus Hof Van Riemen luidt de bel voor recht op onderwijs.pdf
(01/10/2013)

Grootse show onderstreept kracht van campus Hof van Riemen

"Een prachtige show. Dat is ‘Spring is in the air'. Nooit eerder werd er zo massaal en over de verschillende vakken, klassen, studierichtingen en onderwijsniveaus heen samengewerkt aan één project. SAMEN is dan ook een kernbegrip dat de werking van campus Hof Van Riemen typeert", zegt de algemeen coördinator van het campusevent, Jan Reymenants. Er zijn zaterdag 16 maart twee voorstellingen voorzien om 15 uur en 19.30 uur, CC Zwaneberg, Cultuurplein te 2220 Heist-op-den-Berg.

Persbericht campus Hof van Riemen organiseert event in CC Zwaneberg.pdf
(05/03/2013)

Leerlingen atheneum Hof van Riemen openen wereldwinkel op campus

Tijdens de week van de Fair Trade opent atheneum Hof van Riemen een wereldwinkel op haar campus. De opening op maandag 8 oktober om 9u gebeurt in aanwezigheid van burgemeester Luc Vleugels. "De genodigden worden getrakteerd op (h)eerlijke boterhammen en drankjes", zegt Geert Van Noten, directeur van atheneum Hof van Riemen.

Persbericht leerlingen atheneum hof van riemen openen wereldwinkel.pdf
(02/10/2012)

Leerlingen atheneum Hof van Riemen zingen voor het klimaat

"Het klimaat heeft ons nodig. Daar zijn onze leerlingen en leerkrachten van overtuigd. Wij willen dus uit volle borst kunnen mee zingen met 'Sing for the Climate'. Maar daar is wel eerst wat oefening voor nodig ...", lacht Geert Van Noten, directeur van Atheneum Hof van Riemen. "Daarom nodigen we vrijdag 21 september een lid van het Woshkoor uit om ons het klimaatlied aan te leren tijdens een workshop. Zowel de tekst als de choreografie van het lied zullen aan bod komen."

Persbericht leerlingen atheneum hof van riemen zingen voor klimaat.pdf
(18/09/2012)

Grootouders en jongeren samen in de schoolbanken

Uw puberende kleinkind eens laten ervaren hoe u vroeger les kreeg? Je grootouders duidelijk maken dat het er nu heel anders aan toe gaat? Op atheneum Hof van Riemen kan het. Woensdag 16 mei duiken de leerlingen van het tweede leerjaar vijftig jaar terug in de tijd. De grootouders beleven dan weer een schooldag anno 2012. "Met behulp van moderne smartboards, uiteraard", zegt Geert van Noten, directeur atheneum Hof van Riemen.

Persbericht atheneum Hof van Riemen presenteert de jeugd van tegenwoordig.pdf
(14/05/2012)

Leerlingen atheneum Hof van Riemen snuffelen rond in eigen school

Rondsnuffelen in je eigen school? Dat mogen de leerlingen van het tweede leerjaar van atheneum Hof van Riemen donderdag 10 mei doen. "Ze staan aan de vooravond van een overstap naar het derde leerjaar. En dat betekent dat ze een specifieke studierichting moeten gaan kiezen. Aangezien wij zowel algemeen secundair onderwijs als technisch en beroepsonderwijs aanbieden en onze gebouwen ook nog eens verspreid over een grote campus liggen, valt er dus heel wat rond te snuffelen", lacht Geert Van Noten, directeur van Atheneum Hof van Riemen. "Vandaar de naam. Je goed oriënteren verhoogt de kans dat je een juiste studiekeuze maakt."

Persbericht snuffeldag op atheneum Hof van Riemen.pdf
(09/05/2012)

Atheneum Hof van Riemen wint 'Wablieftprijs'

Op 18 november werd de 14de Wablieft-prijs voor Duidelijke Taal uitgereikt. Wablieft koos dit jaar voor het G-krachtproject dat het lees- en schrijfniveau van jongeren in BSO- en TSO- richtingen wil verhogen. Atheneum Hof van Riemen werkte twee jaar lang actief mee aan dit project. Radio 1 (VRT) trok naar de school om enkele leerlingen alsook leerkracht Hilke Thielemans en G-krachtcoördinator Véronique Goosens te interviewen. De reportage was zaterdag 19 november te horen in het radioprogramma De Ochtend.

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen wint prijs met project functionele geletterdheid beroepsleerlingen.pdf
(22/11/2011)

De leerling staat centraal in de regio Berlaar - Heist-op-den-Berg

Leerkrachten detecteren bij leerlingen leerproblemen, gedragsproblemen of socio-emotionele problemen. Een basisschool doet dit, een secundaire school doet dit, het katholieke net doet dit, het gemeentelijke net doet dit en het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap doet dit. In elke school werken zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders en CLB-medewerkers in overleg met de ouders en het kind hiervoor aangepaste regelingen en leermethoden uit. Ieder op zijn eiland. Dat willen de scholen in de regio Berlaar - Heist-op-den-Berg niet. In het belang van het kind brengen ze al hun kennis en ervaringen op het vlak van leerlingbegeleiding samen en maken ze afspraken over de continuïteit ervan. Op dinsdag 15 november organiseren de scholen voor de tweede keer een ontmoetingsdag.

Persmededeling BaO SO ontmoetingsdag.pdf
(10/11/2011)

Atheneum Hof van Riemen verhoogt functionele geletterdheid BSO-leerlingen

Leerlingen uit beroepsrichtingen kunnen uiteraard lezen en schrijven. Maar vandaag is geletterdheid veel meer dan dat. "Het is de vaardigheid om informatie te verwerken uit teksten, documenten en cijfergegevens alsook gebruik kunnen maken van computers en multimedia. In een kennismaatschappij als Vlaanderen is geletterdheid een onmisbare vaardigheid", zegt Geert Van Noten, directeur van atheneum Hof van Riemen. Het atheneum is een van de tien scholen in Vlaanderen die, in samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de Vlaamse overheid, actief werkt aan de functionele geletterdheid van haar leerlingen uit de beroepsrichtingen.

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen verhoogt functionele geletterdheid beroepsleerlingen.pdf
(24/10/2011)

Popfestival op atheneum Hof Van Riemen

Atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg wordt maandag 30 mei omgetoverd tot een waar festivalterrein. De leerlingenraad en leerlingen van het zesde leerjaar Kantoor organiseren er Stressfactor. Het muziekfestival gaat door van 12u tot 16u.<br />

Persbericht popfestival op atheneum hof van riemen.pdf
(19/05/2011)

Leerling beoordeelt leerkracht

Je leraar laten weten wat je vindt van zijn manier van lesgeven, welke leerling wil dat niet? Toch is het in de meeste scholen geen gewoonte en ligt het bij heel wat leerkrachten gevoelig. Zoniet op het Atheneum Hof van Riemen. "Iedereen geeft mijn leerkrachten tips. Collega's, ouders, de pedagogische begeleider, ... Alleen de leerlingen werden niet gehoord. Terwijl precies zij de leerkracht het hele jaar door observeren. Ook zij mogen bij ons nu hun gedacht zeggen."

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen laat leerlingen leerkrachten beoordelen.pdf
(30/03/2011)

Leerlingen Atheneum Hof van Riemen op taalstage in Frankrijk

Alle vierdejaars vertrekken op taalstage naar de Ardèche in Frankrijk. "Leerlingen ASO, BSO en TSO worden samen ondergedompeld in een taalbad Frans. Bovendien is dit nog eens een gelegenheid om verder te kijken dan hun eigen studierichting en oog en waardering te krijgen voor ieders vaardigheden."

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen naar Franse Ardèche.pdf
(28/03/2011)

Leerlingen atheneum Hof van Riemen organiseren concertdiner met Paul Michiels

Minionderneming Sountific heeft Paul Michiels van Soulsister weten strikken voor een optreden tijdens een concertdiner. "Het wordt een sfeervol diner gecombineerd met optredens van verschillende artiesten. Paul Michiels brengt enkele van zijn bekende hits akoestisch. Het viergangenmenu wordt verzorgd door traiteur Chris Scheirs en het omtoveren van het schoolrestaurant tot een passende locatie doen we zelf."

Persbericht leerlingen atheneum hof van riemen strikken Paul Michiels voor concertdiner.pdf
(23/03/2011)

Opendeurdag GO! Science, GO! Europe

Kom naar de opendeurdag 'GO! Science, GO! Europe' van atheneum Hof van Riemen op zaterdag 8 mei van 13u tot 17u. Met een spel over Europa, Eurosong, aandacht voor Europese kunstenaars ... zetten de leerlingen ditmaal Europa in de kijker. "En zichzelf natuurlijk. Want dit is een dag voor én door leerlingen!"

Persbericht Go!Science Go!Europe atheneum Hof van Riemen.pdf
(04/05/2010)

Model Europees Parlement strijkt neer in Mechelen

Het Model Europees Parlement bestaat 21 jaar. KA Pitzemburg en Atheneum Hof van Riemen zijn deelnemers van het eerste uur. Nu treden ze op als gastheer. Een hele week vormen de leerlingen in Mechelen een team met collega-vierdejaars uit Nederland. Vrijdag 23 april vindt de slotzitting plaats en hopen de teams hun resoluties er door te drukken. De jeugdige europarlementariërs kunnen alvast rekenen op de aandacht van Caroline Gennez en Kathleen Van Brempt. Ook de stad Mechelen en andere instanties steunen dit initiatief actief. Waarvoor dank!

Persbericht Mechelen gastheer van Europees jongerenparlement België en NL.pdf
(21/04/2010)

Kermis in rusthuis Heilige Familie

Leerlingen uit de laatste jaren 'Verzorging' en 'Thuis- en Bejaardenzorg' van atheneum Hof van Riemen organiseren een dagje kermis voor de bewoners van RVT Heilige Familie. "Het kermisproject voor bejaarden is niet alleen een goede praktijkoefening voor onze leerlingen. We willen hiermee tevens onze nieuwe opleiding Thuis- en Bejaardenzorg in de kijker zetten."

Persbericht Kermis in rusthuis heilige familie te Heist op den Berg.pdf
(24/03/2010)

Lid B-Fast team deelt zijn ervaringen met leerlingen

Woensdag 3 maart ontvangt Atheneum Hof van Riemen een bijzondere gastspreker: Leo Haeseldonckx heeft als lid van het B-Fastteam 10 dagen in Haïti doorgebracht. "We vinden het belangrijk dat onze leerlingen uit de eerste hand vernemen welke ontberingen de mensen in Haïti moeten doorstaan. We willen ze ook bewustmaken van het belang van solidariteit en sociaal engagement."

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen ontvangt bijzondere gastspreker.pdf
(01/03/2010)

Music for Haïti

De leerlingen van atheneum Hof van Riemen organiseren een ietwat bijzondere schooldag. Ze brengen een variant van Music for Life ten voordele van de slachtoffers in Haïti. "Leerlingen en leerkrachten kunnen tegen betaling liedjes aanvragen die dan gedurende de dag op school gedraaid zullen worden door dj Jan de Hoef, leerkracht LO, beter bekend als DJ Doef." 

Persbericht atheneum hof van riemen organiseert Music for haiti.pdf
(05/02/2010)

Leerlingen serveren Turkse soep

De leerlingen van atheneum Hof van Riemen doen mee aan de actie 'Soep op school' in het kader van de Week van de Smaak. En ze weten er weer een opleidingsoverschrijdend project van te maken. "Leerlingen BSO maken de soepkommetjes, in PVC en met de Turkse vlag er op, en stellen een soepboekje samen. Leerlingen uit het TSO scharen zich achter de kookpotten en maken de soep. En alle leerlingen proeven er van op vrijdag 20 november !"

Persbericht Atheneum Hof Van Riemen maakt Turkse soep.pdf
(18/11/2009)

Streven naar continuïteit in de leerlingbegeleiding

Zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, leerkrachten, CLB-medewerkers ... allemaal ondersteunen ze kinderen met leerstoornissen en/of socio-emotionele problemen. Dit gebeurt in de basisschool, in de secundaire school en in alle onderwijsnetten. Maar ... ieder op zijn eiland. Dat willen de onderwijspartners in Heist-op-den-Berg niet. "Wanneer een kind van het basis- naar het secundair onderwijs overstapt, dan mag dit niet leiden tot een breuk in de leerlingbegeleiding." In het belang van het kind brengen de Heistse onderwijspartners nu al hun kennis en ervaringen op vlak van leerlingbegeleiding samen. Dinsdag 29 september zetten ze een eerste stap tijdens een ontmoetingsdag.

Persbericht Ontmoetingsdag.pdf
(28/09/2009)

Wij zijn deelnemers van het eerste uur

Het Model Europees Parlement bestaat 20 jaar. Dertien Vlaamse scholen - waaronder het KA Pitzemburg en Atheneum Hof van Riemen - nemen deel aan de lustrumeditie in 's Hertogenbosch.

Persbericht 20 jaar model europees parlement ka pitzemburg.pdf
(13/05/2009)

Campus Hof van Riemen doet het weer... GO! Science, GO! World !

Voor de tweede maal organiseert campus Hof van Riemen een grootse opendeurdag. Het thema is GO! Science, GO! World. Zaterdag 25 april van 13u tot 18u is iedereen welkom. Niets is het team van Hof van Riemen te dol: een bassin gevuld met 50.000 liter water om wetenschappelijke proefjes in te doen, een heuse Marokkaanse feesttent, Afrikaanse ritmes... "Vorig jaar stonden alle activiteiten in het teken van wetenschap, techniek, jeugd en muziek. Dit jaar wordt er wereldse cultuur aan toegevoegd."

Persbericht Go!Science Go!World.pdf
(22/04/2009)

Atheneum Hof Van Riemen werkt hele week rond gezondheid.

"We houden infosessies over eetstoornissen, over drugs en alcohol. Met de film 'Supersize me' tonen we onze leerlingen wat er met je gebeurt als je overleeft op enkel fastfood. We vinden het belangrijk hen breder te informeren over voeding en gezondheid", zegt Geert Van Noten, directeur van het Atheneum Hof Van Riemen.

Persbericht week gezondheid hof van riemen.pdf
(19/11/2008)

Atheneum Hof van Riemen prominent aanwezig op wetenschapsfeest met 8 experimenten.

Wie in oktober 2008 het wetenschapsfeest in de Nekkerhal te Mechelen bezocht, zal zeker op de doe-activiteiten van atheneum Hof van Riemen zijn gebotst. Maar liefst acht workshops van het atheneum werden geselecteerd.

Persbericht kta heist aanwezig op wetenschapsfeest.pdf
(05/10/2008)

Leerlingen behalen tweede plaats op nationale wedstrijd rond technologisch denken

Op KTA Campus Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg werkten alle zesdejaars in 2008 aan een grootschalig project rond techniek, wetenschap en muziek. Onder de naam "GO!Science, GO!Music" werd het project een voorbeeld van hoe leerlingen uit ASO, TSO, BSO en Centrum voor Deeltijds Onderwijs hun talenten kunnen bundelen om samen een totaalopdracht als deze tot een goed einde te brengen. Een onderdeel van het project, de Muziekwand, behaalde de tweede prijs op de nationale wedstrijd rond technologisch denken, Techno+.

Hof van riemen affiche go science a3.pdf
Persbericht go science go music kta heist op den berg.pdf
(16/04/2008)


Inschrijven:

Inschrijven kan elke schooldag.
In de zomervakantie kunt u zich inschrijven tijdens de eerste week van juli en de laatste twee weken van augustus, elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u (let op: woensdagnamiddag gesloten) of op afspraak.

U dient volgende documenten mee te brengen:
Identiteitskaart
Getuigschrift van de vorige opleiding
Kopie van het rapport

Contact:

GO! Atheneum Heist 't Lab
Jan Reymenants, directeur
Boudewijnlaan 61
2220 Heist-op-den-Berg

T 015 24 18 45

info.tlab@atheneumheist.be
www.atheneumheist.be

adobe reader